Börja med att göra ett snitt längs med filén. Rulla sen ut köttbiten/rullen sakta medan du fortsätter att skära försiktigt så att det blir en platt bit.
Skär försiktigt samtidigt som du försöker rulla upp köttbiten. |
Till slut har ni en fin platt fläskytterfilé. |
När man har en platt köttbit är det bara att fylla med valfria godsaker.
Att rulla ihop den går till på samma sätt som när man bakar kanelbullar.
Var bara lite försiktig så att all fyllning hålls på plats.
Börja rulla! |
Sen är det bäst att knyta ihop köttbiten så att den håller ihop och inte öppnar sig under tillagning. Börja i ena änden och dra snöret runt köttet och gör en knut.
Början! |
Lägg sedan snöret längs med köttbiten en bit och sen ska den runt köttrullen och en ny knut ska göras på översidan.
Lyft lite på snöret så du kan göra en knut. |
Knuten är gjord! Dra åt! |
Snöret ligger rakt och fint med en knut på bra avstånd. |
Fortsätt göra knutar på samma sätt med samma avstånd. |
Sen fortsätter man så hela köttbiten. Efter tillagning i ugn så tar man bort snöret och man har en fin fläskfilérulle som håller ihop så fint och det är bara att börja skära upp i lagom stora skivor.
Kanske blir det er lördagsmiddag!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar