Måste en kladdkaka innehålla choklad? Eller beskriver ordet mer konsistensen på kakan? Får den här kakan heta pepparkakskladdkaka eller tror ni då att den innehåller choklad?
Pepparkaksskladdkaka med clementinglasyr
Kaka
100 g smör
3 dl råsocker
1,5 msk pepparkakskrydda
2 ägg
2,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Glasyr
2 dl crème fraîche
1 clementin, saft och skal
1 msk socker
2 tsk vetemjöl
Vispa smör och socker fluffigt. Vispa ner äggen, ett i taget. Vispa till en jämn fluffig kräm.
Blanda ihop mjöl, kryddor och bakpulver. Sikta försiktigt ner i smeten.
Smörj och bröa en form, ca 20x20cm.
Fördela smeten jämnt i formen och släta ut den.
Grädda kakan i 175 grader i cirka 15 minuter.
Under tiden vispar du ihop glasyrens alla ingredienser till en jämn och slät kräm.
Ta ut kakan och bred över glasyren direkt. Bred ut den jämnt och ställ tillbaka kakan i ugnen.
Grädda i ytterligare cirka 10 minuter tills glasyren stannat ordentligt men inte fått allt för mycket färg.
Ta ut och låt svalna.
Hej!
SvaraRaderaGjorde du i en vanlig långpanna eller 20x20 som det står i receptet?
Det lät gott iaf!
Trevlig helg från en av dina följare som uppskattar allergiperspektivet i dina inlägg
Förlåt att svaret har dröjt. Har helt missat din fråga. Min form var 20x24 cm, så 20x20 blir nog bra.
Radera