måndag 21 maj 2012

Fylld bakpotatis

Solen har skinit hela da'n men trots det så är det ändå kyligt. Men att solen skiner ger mig hopp om sommar och värme snart. På lunchen hann jag med en liten promenad vid vattnet och det var så härligt att tanka lite energi inför eftermiddagens kontorsarbete. Barnen tror att det är sommar nu när det äntligen är soligt så de har alldeles för lite kläder på sig, enligt mig. De vill inte vara inne utan är ute och hoppar studsmatta och skjuter hockeypuckar mot i mål och det kryllar av barn överallt. Under vinterhalvåret ser man inte många barn här omkring men nu är det hur många som helst. Så härligt!

I torsdags när vi hade middagsgäster bjöd jag på fylld bakpotatis till den grillade älg-rostbiffen. Ett gott tillbehör som jag kan rekommendera er att prova.
Fylld bakpotatis
stora potatisar eller bakpotatisar 1-2 st/person (beroende på storlek)
grädde
basilika
persilja
salt
svartpeppar
riven smakrik ost

Baka potatisarna i 225 grader i 40-60 minuter beroende på storlek.
Låt svalna något.
Skär av toppen och gröp ur innehållet och lägg det i en skål.
Blanda i grädde, kryddor och ost med potatisen och mosa ihop lite.
Fyll skalen med potatisröran.
Strö över riven ost.
Gratinera i 225 grader i ca 15 minuter tills osten fått färg.

Skalen ligger och väntar på att bli fyllda med
potatisröra och sen gratineras i ugnen.

Jag förberedde genom att baka potatisen på morgon. Innan jag blandade ihop potatisen med det övriga värmde jag på den något i micron. Jag var rädd att den annars inte skulle hinna bli genomvarm i ugnen. Det här var ett jättegott tillbehör som jag kommer göra ofta igen. Potatis helt i min smak. Annorlunda, krämig och god. Man kan ju krydda lite som man vill, nu hade jag persilja och basilika i frysen så därför blev det den kryddningen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar