Fint solrosmönster
Bananmuffins med kanel50 gram smör
2 ägg
2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 tsk kanel
2 mogna bananer
0,5 dl mjölk
Smält smöret och låt svalna. Vispa ägg och socker poröst.
Blanda mjöl, bakpluver, vaniljsocker och kanel, rör ner i smeten.
Tillsätt matfett och mosade bananer, häll i mjölken.
Häll smeten i muffinsformar, fyll till tre fjärdedelar ungefär.
Grädda 10-15 minuter i 200-225 grader lite beroende på muffinsformarnas storlek. Lägre värme och längre tid om du gör stora muffins.
Fyllda till tre fjärdedelar ungefär
Som vanligt när man bakar med banan så blev de saftiga och goda. Kanelsmaken passar jättebra ihop med bananerna.
Färdiga att vända upp o ner och hoppas att formarna är
smorda ordentligt så att ingenting fastnar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar