Ugnsomelett med köttfärs- och osttäcke
Omelett:
6-8 ägg
2 dl grädde
1-2 tsk basilika
örtsalt
peppar
Köttfärsröra:4 hg köttfärs
2 msk tomatpure
2 dl krossade tomater
kryddor
Grönsakstäcke:
2 tomater
1 paprika
1 lök
Osttäcke:
2 dl crème fraiche
2-3 dl riven ost
svartpeppar
Köttfärsröra:
Stek köttfärsen. Tillsätt tomatpuré, krossade tomater och kryddor.
Den får inte bli för blöt för då blir omeletten för vattnig.
Låt den stå och puttra medans du gör omeletten.
Omelett:
Vispa ihop ägg, grädde och kryddor.
Smörj en ugnsform (20x30 cm) och häll i äggsmeten.
Grädda i 200 grader 10-12 minuter tills omeletten har stannat något och fått lite färg.
Täcke:
Bred ut köttfärsröran på omeletten.
Skiva tomater, paprika och lök och lägg på köttfärsen.
Blanda ihop crème fraiche, riven ost och kryddor. Bred det över köttfärs och grönsaker.
Gratinera i 225-250 grader i 10-15 minuter tills osten fått lite färg.
Ät tillsammans med sallad.
Gör en egen god köttfärsröra med dina favoriter, t.ex chili, vitlök eller lök. Den som är här i receptet är en snabbvariant. Men det viktiga är att den inte blir för vattnig. Vill ni äta LCHF så struntar ni i tomater, lök och paprika och tillsätter kanske zucchini istället.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar