Oj, vad vi har hunnit mycket i källaren i helgen. Vi har fixat jättebra förvaring för jackor och byxor som vi har för alla möjliga väder och i alla möjliga storlekar. Nu har vi jättebra överblick över dem alla så det blir enklare när det blir ny årstid eller när barnen har växt och behöver en ny storlek. Jag är så nöjd.
I torsdagskväll när Olivia och Leif var på hockey ville Ida baka (det är mammas tjej), så då bakade vi dessa fruktiga havrekakor.
Fruktiga havrekakor
200 g smör
1 dl socker
1 dl farinsocker
3 dl vetemjöl
3 dl havregryn
1 tsk bikarbonat
1 dl kokos
1 dl russin
1 dl torkade aprikoser
Blanda rumsvarmt smör, socker och farinsocker väl.
Blanda vetemjöl med bikarbonat och rör ner i smörblandningen tillsammans med havregryn och kokos.
Klipp aprikoser i bitar med en sax. Rör ner dem tillsammans med russin.
Forma smeten till bollar och lägg ut på plåt med bakplåtspapper. Platta till dem något.
Grädda i 175 grader i 8-10 minuter.
Russin är ganska vanlig att ha i havrekakor, men torkade aprikoser var nå nytt för mig, men det blev gott. Havrekakor är nog en favorit hos mig, jag tycker det blir så god smak av havre.
Dessa kakor var jättegoda! Min 4-åring var överlycklig och åt och åt. Vi bytte ut aprikoser mot hackad mörk choklad och la dessutom till lite kanel.
SvaraRaderaDet lät kanongott med choklad, det måste jag prova nästa gång. Tack för tipset!
SvaraRadera