När vi kom hem från Piteå satte jag igång bakning till Idas 3-årskalas på onsdag. Jag bakade bland annat chokladbollar och vaniljbollar.
Vaniljbollar
150 g smör eller margarin
1,5 dl socker
1 msk vaniljsocker
4,5 dl havregryn
Garnering
kokos
Rör smör, socker och vaniljsocker smidigt.
Tillsätt havregryn. Rör ihop till slät smet.
Rulla till bollar i valfri storlek.
Rulla i kokos.
Ställ i kylskåp för att stelna.
Rolig variant till chokladbollar. Jag tyckte det blev lite för mycket socker så jag tillsatte lite mer smör och havregryn. Det blev mycket kokossmak, men det var gott till vanilj. Om man vill kan man rulla i något annat, strössel t.ex. eller helt strunta i garnering.
Chokladbollarna till vår lilltjejs kalas rullade jag i rosa pärlströssel och rosa o lila hjärtan
Jag hade JÄTTE roligt på musik kollot men nu längtar jag efter alla mina kompisar från musik kollot, nu när jag har kommit hem alltså! MvH Olivia
SvaraRadera