söndag 25 juli 2010

Italiensk bönsallad

Recepten från mitt kalas fortsätter, men snart har jag ätit upp allt och publicerat alla recept så då kan jag komma med lite nyheter.

Jag och Ida tycker om bönor men på grund av hennes nötallergi vågar jag inte ge henne så mycket bönor nå mer. Hon fick smaka lite grann av den här bönsalladen och tyckte det var gott.
Italiensk bönsallad
1 stor burk cannellinibönor
1 liten burk kidneybönor
1 liten burk stora vita bönor
1 st rödlök, liten
1 msk balsamvinäger
2 msk olivolja
0,75 tsk salt
0,25 tsk svartpeppar, nymald
0,5 st vitlöksklyfta, pressad
1 dl bladpersilja, hackad

Skölj bönorna i kallt vatten. Skala och finhacka rödlöken. Rör ner den i bönorna.
Blanda vinäger, olja, salt, peppar, vitlök och persilja.
Häll marinaden över bönorna. Täck över och låt stå svalt till nästa dag. Garnera ev med hackad rödlök och persilja.

Ta de bönor ni tycker om, jag använde den här kombinationen nu, nästa gång kanske jag tar andra bönor.

2 kommentarer:

  1. Visst är det. Tyvärr äter jag det alldeles för sällan eftersom min familj inte är så förtjust i det.

    SvaraRadera