lördag 26 oktober 2019

En bättre lördag

Vilken underbar dag jag har haft! 
Inget jobb, inga måsten och inga tider att passa.
💖💖💖💖
Ida och Leif har åkt till Jämtland på höstlovet så jag är nästan ensam hemma, Isak är hemma men han ser man inte till så mycket. Så i dag tog jag en dag för mig, där jag inte skulle göra mycket mer än att ta det lugnt. 

Jag började i morse med att tvinga mig själva att ta sovmorgon. Att sova är inte min starka sida, men både i natt och i morse lyckades jag somna om med lite tvång. Det behövde jag! Få se om jag är lika duktig i natt och i morgon.

Under dagen har jag jobbat undan några samarbetsinlägg som jag har skickat i väg för godkännande innan publicering. Så skönt att äntligen ligga i fas. Efter bloggjobb och en massa koppar te var det dags för middag och då gjorde jag det enkelt och gott för mig. Blev en riktig favorittallrik. Blir ju nästan hungrig nu när jag ser alla godsaker igen.


Favorittallrik

Bresaola
Ruccolasallad med tomat och mozzarella toppad med balsamicokräm


Resten av kvällen ska jag tillbringa i soffan. Först ska jag se klart hockeymatchen mellan Luleå och Malmö, där Luleå verkar vinna eftersom de leder med 3-0 en bit in i tredje perioden. Sedan ska jag slå över till 4:an och se Så mycket bättre, höstens bästa feel-good-program som jag älskar att se på lördagar.

En bättre lördag helt enkelt 💖

Koka rödbetor att använda till mycket gott

Tycker ni om kokta rödbetor? Jag älskar det!
Nykokta med en klick smör är nästan det godaste. Men att äta det till snittar istället för bröd eller med fetaost eller i en sallad är också supergott. En godsak passar till det mesta.

(Klicka på rubrikerna så kommer du till recepten⬇️)

Västerbottensskagen på rödbetsskivor


Rödbetor och fetaost på salladsbädd


Rödbetor och fetaost till fördrinken



Det jobbiga med rödbetor är ju den röda färgen som färgar ner det mesta. Plasthandskar är ett bra tips när man jobbar med rödbetor. På Facebook såg jag ett tips om att koka rödbetorna i min Crock Pot och det var jag ju tvungen att testa. Det var supersmidigt!

Koka rödbetor i Crock Pot 

Tvätta bort eventuell jord från rödbetorna.
Ta bort den gröna blasten, men skär inte i själva rödbetorna, för då blöder de när du lagar till dem.
Lägg rödbetorna i CrockPot-grytan.
Tillsätt 5 dl vatten och en halv tesked salt. 
Lägg på locket och koka på låg i 8 timmar eller hög i 4 timmar.
Gnid bort skalet när de fortfarande är varma (använd plasthandskar).
Servera varma eller kalla. 
De som blir över kan du förvara färdigskalade i kylen så är det enkelt att ta fram nästa gång då de redan är både kokade och skalade.

fredag 25 oktober 2019

Färgglatt eller grått

Usch så mörkt o regnigt det är i dag. 
Men inte kan lite mörker och gråväder förstöra glädjen över att det är f-r-e-d-a-g, eller hur?
💜❤️🧡💛💚💙


Den här arbetsveckan avslutar jag med en after work med kollegerna då vi ska fira en nybliven 60-åring. Jag hoppas det blir lite bubbel, bästa fredagsdrycken 😇 Men först ska vi igenom arbetsdagen också, men den lär gå fort så mycket som jag måste hinna med i dag.

Njut av fredagen och acceptera vädret 😍

onsdag 23 oktober 2019

Vakuumförpackat

Äntligen får vi fint vakuumpackat kött efter älgjakten. Vilken skillnad!

Tidigare har vi använt vanliga plastpåsar, trots att de är av bra kvalitet så blir det en massa luft i påsarna som gör att köttet inte håller sig bra och fint lika länge. Dessutom ser det så slarvigt ut.

Nu har vi fina paket i frysen, tack vare vakuumförpackaren FoodSaver. Är så nöjd 💖 Först trodde jag att den var krånglig att använda men det var ju inga problem. Ida skötte maskinen medan Leif skar kött och jag packade, vägde och skrev på påsarna.


Ytterligare ett tips!
Se till att frysa in så platta paket som möjligt av t.ex. färs och grytbitar. Stekar och stora bitar är ju lite svårare att få till platta paket. Vet du varför paketen ska vara platta? Jo för då tinar de så mycket fortare. Perfekt när man inte har hunnit planera middagen i tid.

Hur länge ska det vara så?

Nu känns det som att hjärnan håller på att komma i kapp 💖

Efter den hemska måndagen, med mycket o stressigt jobb och sömnbrist, gick jag ut på två en-timmespromenader på kvällen. Först med en kompis och jag hann inte mer än innanför dörren då Olivia hörde av sig och ville gå på en promenad. Eftersom promenader är bästa sättet att rensa hjärnan följde jag med på ytterligare en promenad. Det var nog precis vad jag behövde där och då. Det var inte det minsta jobbigt utan helt underbart trots mörker och kyla.

Jag har fortfarande minus på sömnkontot men det känns så mycket bättre och nu ser jag fram emot kommande helg och hoppas att jag kan sova ikapp och vila då. Fast tyvärr blir det söndagsjobb även då 😕

Men det här är väl den välkända baksidan med att jobba deltid - hinn med lika mycket men på kortare tid! Få ser hur länge till det blir deltidsjobb för mig. Nästa vecka ska jag i alla fall jobba heltid för då är Ida på höstlov i Jämtland. Sedan får vi se hur det blir i november och december....

https://www.instagram.com/herregudco/

Nu är vi laddade för den här dagen och hoppas på lite lugn o sedan njuter vi av nedförsbacken mot helgen. Onsdagar är min tv-kväll så jag hoppas att det blir en helkväll i tv-soffan 😀

tisdag 22 oktober 2019

Ost- och skinkrulle av fläskytterfilé

Nu har vi precis dukat bort dagens middag och jag tar min obligatoriska efter-maten-kopp med te och njuter av lugnet ett tag. Men snart ska jag sätta mig framför tv:n och se dagens hockeyderby mot Skellefteå. Säsongens viktigaste matcher 😀

För någon helg sedan fyllde vi en bit fläskytterfilé med god ost, skinka och paprika som vi sedan tillagade i ugnen. En ganska typisk söndagsmiddag hos oss.


Ost- och skinkrulle av fläskytterfilé

1 kg fläskytterfilé
150 g cream cheese med smak, jag använde Arlas pesto och ruccola (favorit)
några skivor rökt skinka
1 paprika
salt, peppar
1 msk smör
salt och peppar

Skär fläskytterfilé i ett cirkelformat snitt, till en platt bit som kan rullas som en rulltårta.
Klipp/skär skinkan i småbitar och skär paprikan i småbitar
Bred ost på köttet, lägg på skinka och paprika.
Rulla ihop köttet. Bind ihop med bomullssnöre.
Bryn köttet runtom till vacker färg. Salta och peppra.
Lägg köttet i en ugnsform. Stek i 175-200 grader till 68-70 grader innertemperatur.
Låt köttet vila i några minuter, ta av steksnöret, skär upp köttet i skivor.


Det är rätt ofta vi tillagar fläskytterfilé på det här sättet men med olika fyllningar nästan varje gång. Det blir lite vi-tager-vad-vi-haver. Jag har för flera år sedan gjort ett inlägg om hur man skär, fyller, rullar och knyter en bit fläskytterfilé. Här kan ni läsa det inlägget och se förklarande bilder. 

Skivor av skinkrullen tillsammans med kålrotsgratäng och sallad.

måndag 21 oktober 2019

Tänker för mycket

Jaha då var den helgen förbi. Jag hann inte med😓

Jag var tvungen att jobba igårkväll och då förstörs hela helgen. Det är bara nån timme jag måste jobba, men tankarna är på det hela helgen och då får jag ju inte den återhämtning jag så väl behöver. Jag måste ha en hel helg för återhämtning och tanka ny energi, men dessa jobbkvällar förstör hela helgen. Så nu längtar jag redan till nästa helg 💖

Min stress fortsätter dock i dag för jag har riktigt mycket jag måste hinna innan arbetsdagen är slut. Så jag har redan jobbat nästan två timmar hemma. Lika bra att göra bort lite jobb eftersom jag ändå inte kunde sova i morse pga jobbtankar. Inte bra 😕


Men nu tar jag lite frukost och försöker släppa jobbtankarna ett tag. Snart ska jag väcka Ida, som har sovmorgon idag - också. De har många sovmorgnar. Lucky them! Jag älskar att få ta det lugnt på morgonen.

Helgens roligaste måste vara att jag - äntligen - har beställt en ny mobil 🙌 Det var på tiden! Tror det blir första gången som jag har familjens nyaste mobil. Det är jag värd 😀💖 Så nu måste jag även beställa nya skal. Tänk vad lite shopping kan muntra upp.