6 juni och Sveriges nationaldag!
Har ni inte förberett någon Sverigebakelse så får ni här ett snabbfixat alternativ för att fira nationaldagen på ett gott sätt. En gul o blå pannacotta. Kanske inte helt rätt färger, men med lite fantasi så är det gult och blått istället för blekgult och lila.
Blåbärspannacotta
5 dl grädde
1 dl gelésocker
1,5 dl blåbär
Mixa blåbären ordentligt med stavmixer.
Koka upp grädde och socker.
Låt koka i 30 sek.
Rör ner blåbärsmoset och blanda ordentligt.
Häll i portionsglas.
Låt stå kallt i ca en timme, så att den stelnat något innan du gör mangopannacottan.
5 dl grädde
1 dl gelésocker
1,5 dl blåbär
Mixa blåbären ordentligt med stavmixer.
Koka upp grädde och socker.
Låt koka i 30 sek.
Rör ner blåbärsmoset och blanda ordentligt.
Häll i portionsglas.
Låt stå kallt i ca en timme, så att den stelnat något innan du gör mangopannacottan.
Mangopannacotta
5 dl grädde
150 g mango (går bra med fryst)
0,75-1 dl gelésocker multi
Mixa mangon till en puré.
Koka upp mangopurén, grädde och gelésocker under omrörning.
Koka i ca 30 sekunder.
Häll i glasen på blåbärspannacottan som stelnat.
Låt stå kallt några timmar innan servering för att stelna.
Här har två av mina favoritsmaker på pannacotta samsats i ett o samma glas. Pannacotta med gelesocker måste vara enklaste efterrätten att fixa. Jag har helt slutat att använda gelatinblad när jag gör pannacotta, det är inte bara enklare utan då kan även vegetarianer äta. Och visst vet ni att det går alldeles utmärkt att göra pannacotta på havregrädde?
Ha en bra nationaldag!