måndag 18 maj 2020

Chilikryddad grönsaksgryta

Nu ska ni få receptet på den goda grönsaksgrytan jag gjorde förra veckan och åt först tillsammans med lax, sedan med grillad kyckling och idag till lunch blev det utan tillbehör. Lika god varje gång! Perfekt att göra en stor laddning och ha i kylen eller frysen.

Men såna här maträtter är de svåraste att få ner ett recept på för jag tar lite vad jag känner för, kryddar lite mer då o då, fyller på med något jag tycker saknas osv. Men den här gången gjorde jag så här (tror jag).


Chilikryddad grönsaksgryta

1 lök
1 bit vitkål
3-4 morötter
1 zucchini
200 g broccoli
200 g blomkål
1-2 tsk chilipeppar
1 tsk paprikapulver
salt
svartpeppar
500 g krossade tomater

Finhacka, hacka, skiva och/eller riv de olika grönsakerna.
Hetta upp olja i en stor stekpanna eller gryta och fräs löken tills den är genomskinlig.
Tillsätt grönsakerna i omgångar och stek dem en stund.
Krydda med chilipeppar, paprika, salt och svartpeppar
Tillsätt tomaterna.
Låt grytan puttra tills grönsakerna är mjuka, det behövs ofta inte så lång tid.
Smaka av med mer salt eller andra kryddor om det behövs.


Vill man ha mycket tomater kan man nog behöva mer tomater. Så det är extra viktigt att du anpassar receptet efter din smak. Samma med hur chilistark du vill ha den - smaka av och anpassa!


Ida står i köket och gräddar våfflor med kompisar i detta nu och Isak o Leif jobbar så jag lär nog bli utan middagssällskap i dag. Undra vad jag då ska hitta på att äta, när köket blir ledigt. Ida och hennes kompisar är så duktiga i dessa Corona-tider för de håller sig ute så mycket som möjligt. Igår var de ute hela da'n och idag var de bara inne för att fixa våfflorna och sedan går de ut o äter trots att det inte är någon speciell värme.

Känner jag mig själv rätt lär jag inte fixa mig nå speciellt till middag, lär bli en äggmacka, filtallrik eller liknande. Ganska skönt faktiskt att inte behöva fixa middag varje dag, utan att istället ta nå snabbt i farten eller i tv-soffan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar