Jag glömde ta kort så det blev en snabbtagen bild innan allt var slut. Kan nog vara den sämsta bilden jag har tagit o visat och då har jag ändå extremt många dåliga kort. Men jag lovar att gratängen var mycket godare än den ser ut på bilden 😂
Bacon- och pastagratäng
pasta, gärna färdigkokt
2 pkt bacon
1 förp crème fraiche tomat & basilika
1,5 dl grädde
riven ost
Koka pastan om du inte har pasta kvar från någon tidigare middag.
Stek bacon (tips! stek i ugnen), dela i bitar.
Koka ihop smaksatt crème fraiche och grädde. Salta o peppra lite.
Blanda ihop pasta, bacon, sås och lite ost i en smord gratängform.
Strö mer riven ost över.
Gratinera i 200 grader i ca 20 minuter.
**************
Just gratänger är ju perfekt för att använda upp matrester, soppa är också bra. Jag är hyfsat duktig på att ta tillvara all mat, men jag kan definitivt bli bättre på det. Jag mår så dåligt när vi "glömmer" bort mat och det hinner bli dåligt så vi måste slänga det.
Vad har ni för tips för att minska matsvinnet?
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar