Ni som orkar vara vaken på kvällarna kan ju slänga ihop några goda kakor. Jag älskar havresmakande kakor. Dessa med sylt är inget undantag. I originalreceptet (ett tidningsurklipp) var det 1 ägg men jag ersatte ägget med vatten för att få degen att gå ihop. Ett annat alternativ är att minska ner mjöl- och havregrynsmängden för att det ska bli rätt proportioner.
Havrekakor med sylt
100 g mjukt smör
1,5 dl socker
2,25 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1,75 dl havregryn
2 msk vatten
Fyllning
sylt
Rör ihop smör och socker.
Blanda samman de torra ingredienserna och rör ner dem i smeten tillsammans med vatten.
Klicka smeten i små pappersformar.
Klicka lite sylt i mitten på varje kaka.
Grädda mitt i ugnen i 200 grader i ca 12 min.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar