Balsamvinägermarinerad kyckling
1 kg kycklingfilé
2 tsk salt
2 krm svartpeppar
Marinad
0,75 dl olivolja
0,75 dl balsamvinäger
0,5-1 tsk salt
1 krm svartpeppar
0,5 kruka färska örtkryddor t.ex timjan och/eller oregano
Bryn kycklingfiléerna i stekpanna och stek dem färdiga i ugn 175 grader ca 15 min.
Krydda med salt och peppar.
Blanda alla ingredienserna till marinaden.
Lägg de nystekta kycklingfiléerna i dubbla plastpåsar.
Häll över marinaden och låt de marinera någon timme eller över natten.
Vänd plastpåsen några gånger så att marinaden fördelas jämt över kycklingfiléerna.
Lägg dem i kylskåp när de svalnat.
Skär upp i tunna skivor och lägg upp på ett serveringsfat.
Skeda ev. marinaden över köttet och dekorera med färska örtkryddor.
Servera kycklingen kall tillsammans med sallad eller potatissallad.
Vi älskar kött och kyckling som legat i god marinad och som man sedan serverar kallt. Sån användbar mat. Perfekt till varma sommardagar som i dag men även på bufféer vintertid. Som buffémat är det perfekt eftersom man förbereder allt och bara behöver lägga upp kycklingskivorna på ett fat när det är dags att äta.
I dag skulle jag servera kycklingen till en god sallad, eventuellt med kall potatis eller pasta i, medan jag på vintern kanske väljer en varm potatisgratäng.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar