onsdag 9 november 2016

Ostsufflé

Nu vänder det! 
Nu är det nedförsbacke till helgen och i morgon ska jag äntligen få träffa två tjejkompisar igen. Livet kom emellan en aning så det är alldeles för länge sedan vi sågs. Jag hoppas våra liv lugnar ner sig lite snart så att vi kan träffas lite oftare igen. Äta lite gott och surra en massa är precis vad jag behöver.

Ostsufflé är ett festligt och gott tillbehör med få kolhydrater som är mycket enklare att göra än man kan tro.


Ostsufflé 

4 ägg
6 dl riven vällagrad ost
1 dl vispgrädde
2 tsk paprikapulver
0,5 tsk salt
några varv med svartpepparkvarnen

Smörj 4-6 portionsformar med smör.
Dela äggen i gulor och vitor.
Vispa vitorna till fast skum.
Blanda gulor, ost, vispgrädde och kryddor.
Blanda ungefär en tredjedel av vitan med oströran. 
Vänd sedan försiktigt ner resten av vitan.
Fördela i formarna.
Grädda på gallret i ugnen i 200 grader i ca 15 minuter. 
Håll koll så det inte bränns för mycket på toppen.
Servera genast.

Ostsufflé är verkligen gott och ett perfekt lchf-tillbehör. Antingen kan man servera den som den är eller så garnerar man med nå gott, t.ex. crème fraîche, räkor och löjrom. Anpassa vilken ost du använder efter hur stark ostsmak du vill ha på sufflén.

Det går även bra att göra en stor form med ostsufflé istället för flera små och då behöver den nog vara i ugnen i ca 45 minuter, men håll koll.

Smet i form som blir en sufflé efter 15 minuter i ugn.
Flera formar på väg in i ugnen.
Ostsufflé färdig att ev. garnera och servera.
Crème fraiche, räkor och löjrom är ett perfekt tillbehör.

1 kommentar: