torsdag 3 november 2016

Kantarellkrustader

I dag lyxade vi till det med hemkörning både på snabbmat till midda'n och på matvaror för att fylla upp kyl, frys och skafferi. En lyx som inte kostade nå extra så det kändes som en självklarhet att använda sig av det. Nu slapp jag både "slösa" tid på att handla och jag slapp även ut på isiga vägar med sommardäck. Istället kunde jag njuta hemma medan någon annan fick göra jobbet.

Vår Halloweenmiddag bestod bl.a. av en supergod förrätt med kantarellkrustader. Både kantareller och krustader är favoriter så det kunde ju inte gå fel.


Kantarellkrustader

2-4 dl kantareller
100 g philadelphiaost
0,5-1 dl grädde
salt, peppar
6 stora krustader
riven ost

Stek kantarellerna, salta o peppra.
Blanda ner philadelphiaost och grädde.
Låt koka ihop till en krämig röra.
Fyll krustaderna med kantarellröran.
Strö på riven ost.
Gratinera i 225 grader i 8-10 minuter.

Så gott, så gott. Krustader är så gott och känns lite extra festligt att använda sig av och det blir (nästan) alltid gott. Att fylla med en kantarellröra var en ny grej för mig men det kommer jag definitivt göra fler gånger.

Krustader finns i två storlekar och här använde jag mig av den stora varianten som passar bra till en sittande förrätt. De små krustaderna passar som drinktilltugg och mingelmat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar