måndag 21 november 2016

Glöggmarinerat kött i ugn

Åh vilken god mat vi åt i går, hade nästan velat ha en sked för att få upp all sås. Och det bästa av allt den skötte sig själv i ugnen. Finns det nå bättre?! Det här glöggdoftande köttet kommer nog bli årets bjudmat i december hemma hos oss. Så ni som tror att ni kanske blir bjudna hem till oss kan strunta i att läsa receptet och vänta tills ni kommer på middag hos oss 😀


Glöggmarinerat kött i ugn

ca 1 kg kött
2 dl glögg till marinad
sås
2 dl crème fraiche
2,5 dl grädde
1 dl rödvinsglögg
1 tsk sambal
1 tsk soja
1 msk fond

Skär köttet i cm-tjocka skivor och lägg det i en påse med ca 2 dl glögg.
Låt marinera i några timmar.
Ta sedan upp köttet från marinaden och lägg i en ugnsform.
Blanda ihop ingredienserna till såsen och häll över köttet.
Ställ in i ugnen, 175° i ca 1 timme.
Servera med kokt potatis eller ris, eller bara kokt broccoli som vi åt till köttet och såsen.

Det här sättet att tillaga kött på är en gammal favorit, det nya är att jag smaksatte med glögg och det blev lika lyckat. Här hittar ni originalreceptet. Det blev lagom glöggsmak på såsen, ja ni hör jag är verkligen nöjd med det här experimentet.

Det är sällan jag saknar potatis eller ris men den här såsen blev så god så jag hade gärna mosat potatis med såsen för att få upp riktigt mycket sås.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar