Gårdagens middag blev en typisk fredagmiddag, enligt mig, trots att det var lördag :)
Baconfylld Bergis
1 Bergis eller annan långfranska
1-2 paket bacon
0,5 liten purjolök
1 röd paprika
1 stor morot
1 stor morot
4 dl (2 små burkar) crème fraiche mexican chili
1 stor tomat
riven ost.
Skölj och finstrimla purjolöken, stek den mjuk.
Stek bacon och dela i småbitar. Jag steker så klart i ugnen.
Skölj och skär paprikan i småbitar och stek den litegrann.
Skala och riv moroten grovt, tillsätt till det övriga.
Skala och riv moroten grovt, tillsätt till det övriga.
Blanda ner crème fraiche och koka upp.
Skär av ett lock från Bergisen.
Gröp ur Bergisen så att du har kvar ett skal.
Fyll hålet med baconröra.
Skiva tomaten och lägg på röran.
Strö över ost.
Lägg på locket.
Blöt ett eller två bakplåtspapper ordentligt och lägg runt Bergisen.
Tillaga i 200 grader i 20 min.
Skiva upp och servera.
Som ni ser här ovanför så gick brödet sönder lite och fyllningen rann ut på ena sidan. Om ni tittar på sista bilden ser ni hur det såg ut på andra sidan - inte en droppe utanför brödet.
Det var en riktigt god fyllning som jag kommer använda mig av fler gånger. Det här är ett roligare sätt att tillaga och servera varma mackor. Men eftersom det var svårt att skära upp fina skivor så provar jag nog att använda småfrallor nästa gång. Men gör på samma sätt, dvs gröper ur, fyller och gratinerar och sen får var och en sin egna fyllda fralla och ingen behöver försöka skära fina skivor. (Eller så köper jag en bättre kniv)
Skär av locket och gröp ur |
Fyll med en god fyllning |
Lägg på tomater och ost |
Lägg på locket |
20 min i 200 grader och ni har en god middag |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar