Börjar det här inlägget som så många andra: Vilket väder! I morse när vi vaknade var det alldeles vitt på marken, det måste alltså ha snöat i natt. Men när jag klev upp hade det övergått till regn, så när vi åkte i väg var det bara en slaskig sörja på vägarna som senare blev värsta ishalkan med kraftig blåst dessutom. Inget promenadväder alltså. Åh nu vill vi antingen ha härlig snö eller torra gator. Varannan-dags-väder vill vi inte ha.
På söndagkväll kokade jag ihop en marinad som jag la ner revbensspjäll i. På måndagmorgon satte jag igång min crock-pot och när jag kom hem från jobbet var maten klar och det luktade gott i köket. Kan det blir bättre?
Smakrika revbensspjäll i Crock-Pot
1,5-2 kg revbensspjäll
Marinad
2 msk strösocker
1 dl chilisås
2 msk balsamvinäger
4 msk ketjap manis
2 tsk torkad ingefära
Till grytan
1 dl vatten
2 gula lökar
salt och svartpeppar
Koka ihop marinaden till en simmig sås. Ställ åt sidan att svalna.
Dela revbensspjällen och lägg i den kalla marinaden. Låt marinera över natten.
Lägg lök i klyftor och vatten i crock-pot-grytan.
Placera revbenssjällen överst tillsammans med marinaden. Salta och peppra.
Tillaga på låg värme i 8-10 timmar eller hög värme i 5-6 timmar.
Maten blir så god när man tillagar den i en slowcooker! Jag blir lika förvånad och glad varje gång för det är verkligen skillnad. De här revbensspjällen var så smakrika o goda och såå möra att de nästan föll isär av sig själv.
startar med marrinaden idag. Imorgon får vi se om det blev lyckat. :-)
SvaraRaderaSpännande! Hoppas du tycker om det. Har du också en Crock Pot eller tillagar du revbenen i ugnen istället?
SvaraRaderaDet här var så gott så det går inte att beskriva. Hela familjen är helt såld och lill killen sa att nästa gång du lagar det här så gör mer kött :0)
SvaraRaderaPia
Kul!
RaderaHejsan, fann detta recept, direkt ner i frysen och fann ett paket revbensspjäll. Tinade sakta upp dessa och vid kl 6 i kväll (lördag) är revbenen marinerade. I morgon blir det Crock Pot (bland det bästa kökstillbehör jag köpt. Ska bli spännande att "smaka" på detta i morgon kväll!
SvaraRaderaHoppas det blev gott! Visst är Crock Pot en underbar kökspryl?!
Radera