fredag 20 maj 2011

Kassler och ananas i ugn

Igår var elektrikern här i flera timmar igen, men nu är nog all el dragen så att vi har uttag och lampor överallt där vi vill. Nästa sak som ska färdigställas är nog golvet i förrådet så att vi kan flytta upp frysarna och tömma klädkammaren så att vi kan börja använda den till det den är till för...kläder.

I dag har vi ätit grillspett och sallad men i går gjorde jag en god gammal klassiker som jag aldrig har gjort tidigare så barnen har aldrig ätit den.
Kassler och ananas i ugn
600 gram kassler
2 små eller 1 stor burk ananasskivor
1 dl chilisås
2 dl grädde
1 tsk sambal oelek
riven ost

Skär kasslern i 0,5 cm tjocka skivor.
Varva kassler och ananas i en ugnsform.
Blanda ihop chilisås, grädde och sambal. Häll i formen.
Strö riven ost överst.
Tillaga i 225 grader i ca 20 minuter.
Servera till ris och sallad.

Det är en oerhört enkel maträtt att tillaga. Den borde jag ha gjort förra veckan när det var snabbmatsvecka. Isak tyckte den var jättegod, Olivia var lite mer tveksam och Ida åt som vanligt lite när det serveras ris.

3 kommentarer:

  1. Gott!! Göran och jag åt som aldrig förr. nomnom, mmmuma

    SvaraRadera
  2. Vad kul att ni tyckte om den. Det är så kul att få kommentarer på gamla inlägg för då blir jag alltid så sugen att göra de maträtterna igen. Så tack för inspirationen! Jag tror jag kommer göra det här nån dag nästa vecka då jag har många långa dagar.

    SvaraRadera
  3. Blir on styra denna gamla klassiker imorgon! Mums

    SvaraRadera