Ida var på sitt första barnkalas idag då hennes dagiskompis Amanda fyllde 5 år. Det var fika, lekar och fiskdamm. Amanda ville ha ett maskeradkalas så de som ville fick klä ut sig, så Ida hade sin Spanien-klänning på sig och var såå nöjd. Till sommaren är det nog dags för Ida att själv få ha ett barnkalas för första gången. På tal om kalas så ska vi fira pappa imorgon fast han fyller år på måndag. Så i dag har jag tillverkat två pappa-tårtor i present till honom.
Dagens grillmiddag blev grillspett som vi åt med pommes frites, sallad och bearnaisesås.
Grillspett
2 kycklingfiléer
0,5 dlthaichilisås
1-2 msk soja
1-2 msk olja
6 hg fläskytterfilé
2 msk balsamvinäger
2 msk soja
2 msk olja
1-2 vitlöksklyftor
0,5 tsk sambal oelek
köttbullar
skivad ananas
röd paprika
champinjoner
Dela kycklingen och fläskytterfiléen i bitar.
Blanda ihop thaichilisås, soja och olja i en påse. Sätt ner kycklingbitarna och låt marinera i minst en timme.
Blanda ihop balsamvinäger, soja, olja, pressad vitlök och sambal. Sätt ner fläskytterfilébitarna och låt marinera i minst en timme.
Lägg grillpinnar av trä i blöt.
Dela paprika, ananas och champinjoner.
Trä upp kyckling, kött, köttbullar, paprika, ananas och champinjoner på spett och grilla.
Grillspetten innan grillning
Detta använde vi idag men grillspett går ju att variera hur mycket man vill. Korv kan vara gott och zucchini använder jag ofta. Champinjonerna var dock inte så populära idag. Grillad ananas och kyckling är en god kombination.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar