Till påskbuffén igår gjorde jag en matjessill-blandning som jag serverade i glas.
Matjessill i glas
1 burk hela matjesfiléer, (200 g)
4 st potatisar, kokta kalla
0,5 st rödlök
1 dl ättiksgurka
2 dl gräddfil
0,5 dl hackad dill
0,5-1 tsk rivet citronskal
Låt sillen rinna av och skär den i små bitar. Skala potatisen och skär i små bitar. Skala och hacka löken.
Blanda gräddfil, dill och citronskal.
Varva sill, potatis, lök, gurka och sås i glas.
Avsluta med en klick sås och lite hackad lök. Ställ glasen i kylen fram till servering och garnera med dill och citron.
En god och lite annorlunda sillblandning som alla vuxna uppskattade. Jag gjorde 6 st småglas och det tyckte jag blev rätt lagom på ett buffébord med många rätter.
Ida provgår vårt nya valnötsgolv i blivande sovrummet.
Väggfärgen heter Strand och är brunare i verkligheten än på kortet.
Matjessillen var jättegod! Ulla
SvaraRadera