Till middag igår åt jag och Leif en ugnsomelett enligt LCHF dvs med grädde och crème fraiche. Jag var lite sugen på en paj men för att hålla nere kolhydrat-intaget gjorde jag en ugnsomelett istället - skinkpaj utan pajdeg.
Pesto-omelett med ost och skinka
5 ägg
2 dl crème fraiche
2 dl grädde
2 msk pesto
skinka i småbitar
riven ost
körsbärstomater, halverade
salt och peppar
Vispa ihop ägg, crème fraiche, grädde och pesto.
Smörj en pajform, lägg i skinka, ost och körbärstomater.
Häll i äggblandningen.
Grädda i 225 grader i 25 minuter.
Servera med sallad.
Jag hade kvar crème fraiche- och pestosås från i fredags som jag använde i omeletten och det blev en god smaksättning.
Fyll pajformen med skinka, ost och tomater.
Häll på äggstanningen och grädda i ugnen.
Den omeletten såg god ut! :-)
SvaraRadera/ Jenny
Den var riktigt god. Jag åt den till lunch två gånger och den var lika god uppvärmd.
SvaraRadera