På kalaset i lördags åt vi även äggfria cookies. Det receptet är en blandning av kolakakor och choklad- och ingefärakakor.
De bakre kakorna är cookies och de främre är kolakakor
200 g smör
2 dl mörkt muscovadosocker
2 msk sirap
2 msk vaniljsocker
4,5 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 dl havregryn
200 g choklad
Blanda ihop smör och socker (enklast i en matberedare).
Tillsätt övriga ingredienser, utom choklad. Blanda ihop till en deg.
Tillsätt hackad choklad.
Forma en "limpa", lägg i kylskåp ungefär en timme. Skär sedan cm-tjocka skivor och lägg på plåt med bakplåtspapper.
Grädda i 10-15 minuter i 175°
De blev inte lika goda som choklad- och ingefärakakorna, men det är inte många kakor som blir det. Men de här var betydligt enklare att göra. Jag hade hackat chokladen för stort så jag lyckades inte skära kakorna så att de höll ihop. Istället rullade jag bollar av dem som jag tryckte lite lätt på innan gräddning. De flöt ut lite grann men inte så mycket.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar