måndag 11 oktober 2010

Bananåkokospaj

På Isaks kalas i lördags bjöd vi bara på äggfria saker för det är ju självklart att födelsedagsbarnet måste kunna äta av allt som det bjuds på. Hade sett ett nytt och annorlunda recept på en paj med banan och kokos som jag var tvungen att prova.

Bananåkokospaj
2 1/2 dl strösocker
2 1/2 dl vetemjöl
2 1/2 dl vispgrädde
2 bananer
1/2 dl kokosflingor
Till dekoration
ytterligare kokos
några rader mjölkchoklad
kokosprickar
Till servering
ca 1 liter turkisk yoghurt
vaniljsocker

Rör ihop socker, mjöl och grädde till en smet. Bre ut i en rund, smord och bröad form.
Skiva bananen och tryck ner i smeten. Häll över kokosflingor.
Grädda längst ner i ugnen i 200°C 50-60 minuter. Den ska vara en aning kladdig i mitten när den är klar.
Låt svalna en stund innan du dekorerar med kokosflingor, riven mjölkchoklad och kokosprickar.
Servera med vaniljyoghurt.
Vaniljyoghurt
Rör ner lite vaniljsocker i turkisk yoghurt.

Pajen var god, men det var ingen wow-känsla. Smakade ganska mycket kokos men inte så mycket banan. Vi åt inte vaniljyoghurt till pajen eftersom vi hade både grädde och vaniljsås på fikabordet fick det räcka.

2 kommentarer:

  1. Oj, banankokospaj lät ju himla spännande! :) Borde man kanske testa!

    SvaraRadera
  2. Hör gärna av dig när du har provat den så jag får höra vad du tyckte om den.

    SvaraRadera