måndag 22 mars 2010

Kantareller på smördegsrundlar

I fredags firade vi syrran som egentligen fyllde år igår. Jag gjorde bl.a. ett tilltugg/förrätt med kantareller. Idag har jag varit hemma med en förkyld Ida som nu är på bättringsväg (hoppas jag). Till middag blir det lax och räkor.

Kantareller på smördegsrundlar
färdig, fryst smördeg + lite vetemjöl
västerbottenost
kantareller
smör att steka i
salt och peppar

Stek kantarellerna i smör, salta och peppra lätt.
Mjöla smördegsplattan och kavla ut till ungefär dubbel storlek.
Ta ut snygga rundlar med hjälp av ett litet glas.
Nagga lätt med gaffel, lägg på en skiva västerbottenost och grädda i 200 grader 5-10 minuter tills de har fått lite färg.
Toppa med kantarellerna och servera!

Ett enkelt och gott tilltugg eller förrätt. Vill man förenkla något kan man sporra ut fyrkanter av färdigkavlad kyld smördeg istället.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar