söndag 28 mars 2010

Chicken thai

Har ni kommit ihåg att ändra alla klockor till sommartid? Med snön som blåser omkring ute känns det väldigt länge till sommaren.

Chicken Thai
Marinad:
2 msk olja
3 msk thaichilisås
3 vitlöksklyftor
1 tsk soja
1 tsk worcestershire sauce
4 droppar sesamolja
2 cm färsk ingefära (riven)
saften av ¼ citron

4 kycklingfiléer
3 dl grädde
2 dl mjölk
salt

& Blanda alla ingredienser till marinaden.
& Skär kycklingfiléerna i bitar och lägg dem i marinaden.
& Låt stå i några timmar.
& Stek kycklingen och marinaden i 2 minuter.
& Blanda grädden och mjölken och häll i grytan.
& Koka i 3 minuter.
& Salta.
& Servera till ris.

Det här är en av familjens storfavoriter som vi äter lite då och då. Jag brukar tillsätta en paprika i bitar också i grytan.

2 kommentarer:

  1. Alltid gott! Jag brukar göra liknande fast i woken och tillsätta även grönsaker. Eller jag har inte lika avanserad marinad. Kanske ska prova :)

    SvaraRadera
  2. Enda nackdelen är att det är lite väl många och konstiga ingredienser till marinaden. Sesamolja och worcestershire sauce använder jag inte till något annat. Men det blir väldigt gott och värd att prova.

    SvaraRadera