Vad det har snöat när vi har varit borta! Vi har en stor snökulle på gården som barnen har varit ute och åkt madrass och bob i och haft jättekul.
Aprikos- och ingefärsgryta
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk margarin
500 g grytbitar av nöt
4 dl vatten
1 köttbuljongtärning
1 dl rött matlagningsvin
3 lagerblad
1 dl aprikosmarmelad
1 dl mellangrädde
3-4 tunna skivor av inlagd ingefära
Skala och hacka lök och vitlök. Fräs löken i hälften av margarinet i en stekpanna. Lägg över löken i en stekgryta.
Stek köttet, hälften åt gången, i stekpannan så att det får färg. Salta och peppra. Lägg över köttet i stekgrytan.
Vispa ur pannan med lite av vattnet. Tillsätt vatten, buljongtärning, matlagningsvin och lagerblad till grytan.
Låt grytan koka under lock i 1 timme.
Rör ner aprikosmarmelad och mellangrädde.
Låt grytan koka tills köttet är mört, i ytterligare ca 30 minuter.
Hacka ingefäran fint och tillsätt den till grytan.
Om du tycker grytan är tunn kan den redas med 2 msk maizena.
Jag älskar alla former av ingefära så den här grytan tyckte jag mycket om. Som vanligt när det är köttgryta äter även alla barnen mycket.
Hej!
SvaraRaderaIgår åt vi lax med purjo och två ostar. Det var jättegott. Idag ska vi prova denna gryta. Tack för recepten!
Ulla i Kungsbacka
Vad kul. Hoppas ni tycker om grytan också.
SvaraRaderaGrytan var jättegod. Jag drygade ut den med några champinjoner och det smakade bra. Ulla
SvaraRadera