Renoveringen av källaren går framåt. Just nu är en sugbil här som ska suga upp alla sand från källaren där Leif har bilat upp golvet. Ida och Isak står i fönstret och tittar på den stooora bilen.
Igår till middag gjorde jag köttfärsbiffar som jag smaksatte med spiskummin och formade till rullar. Hela familjen tyckte om det, t.o.m. Olivia som i vanliga fall inte är så förtjust i köttfärs. Olivia åt tacorullarna med sallad, gurka och lök inlindade i mjukt tunnbröd, vi övriga åt dem tillsammans med ugnsrostade rotsaker.
Tacorullar i tomatsås
400 g köttfärs
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 tsk malen spiskummin
1 pressad vitlöksklyfta
1 dl crème fraiche
färsk koriander eller persilja
Sås:
1 gul lök
smör
1 burk krossade tomater, ca 400 g
1 köttbuljongtärning
1 dl mild ajvar relish
1 dl crème fraiche
Börja med såsen.
Skala och hacka löken. Fräs den i smör i en kastrull. Tillsätt övriga ingredienser och låt såsen koka ca 5 min.
Blanda köttfärs, salt, peppar, spiskummin, vitlök och crème fraiche. Rör till en jämn smet.
Forma färsen till ovala bullar. Stek dem runt om i smör i en stekpanna ca 8 min.
Lägg ner dem i såsen och strö över koriander.
Servera med kokt ris, bönor och frästa grönsaker.
Jag använde mjölkfri havregrädde i såsen istället för crème fraiche och jag hade varken koriander eller persilja. Såsen kryddade jag lite extra med chilipeppar och spiskummin.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar