Mycket bubbel och grillmat har det varit i helgen, som bjöd på underbart väder, men nu är det vardag igen och man vill ha goda snabbfixade middagar. Soppa är enkelt och gott och vi äter det oftast med något gott, helst nybakat, bröd.
Men när vi åt den här potatis- och purjolökssoppan åt vi våfflor till efterrätt istället för bröd till maten. Soppa med våfflor eller pannkakor är väl en klassiker 🙂
Potatis- och purjolökssoppa
600 g potatis
1 purjolök (ca 300 g)
1 msk olja
1 tsk torkad timjan
2 grönsaksbuljongtärningar
ca 10 dl vatten
1 dl grädde
salt och peppar
Skala och skiva potatisen. Skölj, ansa och strimla purjolöken.
Fräs purjolöken i oljan i en stor kastrull.
Tillsätt potatis, timjan, buljongtärningar och vatten.
Låt soppan koka ca 15 minuter, tills potatisen är mjuk.
Mixa soppan slät.
Häll grädden i soppan och koka upp.
Smaka av med salt och peppar.
Det var riktigt gott att krydda soppan med timjan, som har blivit en av mina favoritkryddor på senare år. Så skippa inte det.