I tisdags hade vi 25-årskalas hemma hos oss där jag dukade upp en salladsbuffé och längtan efter sommaren blev stor. Strålande sol, värme och sallad – man kunde nästan tro att det var sommar. Men än får vi vänta ett tag…
Salladskalas
sallad, gurka, paprika och tomat
mixad mozzarella med citron och gröna ärtor
rödbetor+feta på salladsbädd
stekta champinjoner
stekt halloumi
räkor
ägghalvor
sweetchilikyckling
risoni
chark – helgskinka, lufttorkad salami och lufttorkad skinka
brieost
baguette
dressingar – Rhode Island och Srirachamajo
Till efterrätt – Enklaste godaste blåbärspajen
Jag hade en sån perfekt dag i tisdags även före kalaset. Först ”vanligt” jobb på förmiddagen, sen en härlig lunchpromenad på isvägen och sedan stannade jag kvar där och väntade in mina kolleger. För då var det dags för APT utomhus, och vi hann med information, tävling, samtal och fika i strålande sol och vindstilla. Det var helt magiskt väder. Och vilken lyx att få ha sådana jobbdagar.
Efter det var det dags att gå hem och ordna kalas. Tack vare alla mina förberedelser dagen innan gick det snabbt och fixa fram allt inför buffén. Jag är en mästare på förberedelser. Hela kylskåpet var fullt med burkar med skurna grönsaker, skalade räkor o ägg, ugnsrostad sötpotatis o kikärtor och en massa annat som jag bara behövde lägga upp på olika fat inför middagen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar