Igår gjorde jag en höstgryta med bland annat fläskytterfilé, lingon och kantareller. Tack vare kryddningen och tillbehör så smakade det inte så mycket fläsk om grytan. Roligt hur man kan "luras" med kryddning.
Fläskytterfilégryta med lingon och kantareller
700 g fläskytterfilé
2,5 dl grädde
0,5-1 msk soja
1 msk kalvfond
2 msk lingonsylt
salt o peppar
Garnering
persilja
färska lingon
kantareller
Dela svampen i lagom bitar. Stek så att vätskan försvinner, salta o peppra. Lägg åt sidan.
Skär köttet i bitar, salta o peppra och stek.
Tillsätt grädde, soja och fond. Koka några minuter.
Smaka av med lingonsylt och lite salt och peppar.
Koka ihop ca 10 minuter.
Dekorera med de stekta kantarellerna, lite färska lingon och persilja.