Idag är det dags för Ida att bjuda på ett till gott recept. Den här gången bjuder hon på en currypastasallad som hon lagade under påskhelgen.
Idas currypastasallad med kyckling
pasta
curry
grädde
grillad kyckling
gurka
paprika
tomat
Koka lite pasta enl anvisningarna på förpackningen.
Häll bort vattnet, spara lite i en skål bredvid.
Krydda med curry (ganska mycket), häll i lite grädde och pastavatten för att få det krämigt.
Låt svalna något.
Tillsätt kyckling i bitar tillsammans med bitar av dina favoritgrönsaker. t.ex gurka, paprika och tomat.
Pastavatten är perfekt att använda för att få krämighet. Har ni provat? Gör det, det blir bättre än vad många tror.
När man gör så här så är det endast pastan som blir krämig. Vill man däremot att hela salladen blir krämig, så är det bättre att blanda ner crème fraiche i den färdiga salladen. Antingen kryddar du den själv eller använder en smaksatt crème fraiche.