Det här är en variant av Kreolskans söndagsgryta - den har ni väl hört talas om? Jag har skippat korven och har annan kryddning så därför ändrade jag även namnet lite.
Söndagsgryta med fläskfilé och massa gott
1 fläskfilé
1 paket bacon
färska champinjoner
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 röd chili
röd paprika
3 dl grädde
2 dl crème fraiche
1,5 msk kalvfond
1 msk soja
2 tsk torkad timjan
salt, peppar
1-2 dl syltlök
1-2 dl cornichoner
1-2 dl svarta oliver
Putsa fläskfilén och skär i skivor, stek och salta o peppra.
Stek bacon, strimla.
Klyfta champinjonerna, stek och salta o peppra.
Hacka lök, finhacka vitlök, dela chilin och gröp ur kärnorna, strimla den. Fräs i lite smör.
Kärna ur paprikan och skär i mindre bitar. Stek lite snabbt.
Lägg allt i en gryta tillsammans med grädde, crème fraîche, kalvfond, soja och timjan.
Låt småputtra i ca 10 minuter
Tillsätt syltlök, cornichoner och oliver till grytan. Koka upp och låt allt bli varmt.
Så gott det här var och precis vad jag var sugen på. Cornichoner är ju såå gott. Varför äter jag det så sällan? Och det visade sig att Ida älskar syltlök, så det måste jag också börja använda oftare.
Eftersom jag var ledig igår fick jag en bonusdag den här helgen och det känns helt underbart att det är lördag i dag och vi har hela helgen framför oss. En helg med en ganska kort to-do-list dessutom. Lovely!
Undra vad man då ska passa på att göra? Shoppa? Baka? Fika? Slöa? Ja, vi får se vad vi känner för att göra. Nu ska jag i alla fall börja med lite te och soffhäng.
Ha en härlig lördag!