torsdag 21 september 2017

Olivias 18-årsdag

I går fyllde Olivia, mitt stora hjärta, 18 år. 
Känns helt otroligt att jag nu har varit mamma i 18 år, 18 underbara år. Fast å andra sidan kan jag inte tänka mig ett liv utan barnen. Har det funnits?


Självklart ska man firas ordentligt när man blir myndig! 
Att fylla år mitt i veckan då man själv går i skolan och alla andra är upptagna med skola och jobb kan vara såå tråkigt. Men jag ville att det skulle bli en dag att minnas för Olivia och inte en skoldag. Hon fick kuvert med lappar i under dagen och den första fick hon redan på morgonen före 7. Där stod det "Inte ska man gå skola när man fyller 18 så frånvaro är inlagt hela da'n för dig. Men somna inte om!"

Efter ungefär en halvtimme fick hon en ny lapp "Gör dig klar för du och jag ska äta frukost på Clarion" så vid 8-tiden åkte Olivia och jag in till stan för lyxfrukost och en mysig stund bara hon och jag.


Under frukosten fick hon lapp nr 3 "Nästa tid att passa är kl. 10 för då ska du till salong Icon för klippning, färgning och slingor". Efter att jag hade skjutsat Olivia till Icon åkte jag själv till arbetet för några timmars jobb, men helt ärlig var jag inte fullt fokuserad på jobbet hela tiden. Många tankar gick till Olivia och allt jag hade kvar att fixa med middag och överraskningar.

Innan jag lämnade av Olivia fick hon ett nytt kuvert med lapp, men det kuvertet fick hon inte öppna förrän hon var helt klar på Icon. Efter nästan fem timmar i frisörstolen var hon klar och fick läsa lappen där det stod "Ring morfar så kommer han o hämtar dig. För nu ska du dit!". Men innan de åkte till mormor o morfar kom de förbi mitt jobb för att hämta ett paket och även nästa lapp.

I paketet var det sushi som Olivia fick äta till (sen) lunch och på lappen stod det "Nu kan du vila. Pappa hämtar dig kl. 16.15". Men det blev visst inte så mycket vila den timmen innan Leif kom med nästa lapp som även var den sista lappen men inte den sista överraskningen. Där stod det "Nu ska du övningsköra med pappa. Kl. 17 är du välkommen hem på familjemiddag".


Jag smet hem lite tidigare från jobbet och hade ca 1,5 timme på mig att fixa en festmåltid till Olivia...och jag lyckades. Klockan 17 när hon klev in genom dörren var maten klar och vi sjöng för henne och då hade även mormor o morfar hunnit förflytta sig till oss så de överraskade henne med att vara med på middagen. Middagen bestod av småplock som vi alla älskar (mer om det i ett annat inlägg) men vi började med att skåla i Prosecco och äta krustader. Ingen fest utan bubbel!

Efter middagen dukade jag fram kärleksmums och två sorters tårta som jag också hade hunnit fixa i ordning efter jobbet. Och till tårtan kom nästa överraskning då Olivias två bästa kompisar kommer inrusande genom dörren för att fira henne. Så lyckat och så kul! Då kom lyckotårar både på mor o dotter. Dessutom kom goda grannar över med presenter och fick lite tårta. Så härligt när köket är fullt med folk.


Vilken lyckad dag!
Olivia verkar också nöjd med firandet, tidigare i veckan hade hon visst varit lite orolig att det inte skulle bli någon speciell dag utan trodde att det skulle bli skola hela da'n och sen hem o äta middag med familjen, hon hade t.o.m tänkt "Mamma har inte ens frågat vad jag önskar till middag". Men inte kan jag som älskar att fixa fester låta en 18års-dag gå obemärkt förbi.

Tänk att denna lilla tjej redan är 18 år

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar