Ruccolapestokyckling
1 kg kycklingfilé
champinjoner
broccoli
1 förpackning ost med ruccolapesto-smak
4 dl grädde
salt o peppar
Dela kycklingen i mindre bitar, stek, salta o peppra. Lägg i en ugnsform.
Dela champinjonerna, stek, salta o peppra. Lägg i ugnsformen.
Tina fryst broccoli eller koka färsk broccoli nästan färdig. Dela i mindre bitar och lägg i ugnsformen.
Koka ihop ost och grädde, smaka av med salt o peppar. Häll i ugnsformen.
Tillaga i 200 grader ca 20 minuter.
Servera till t.ex. pasta.
Vill man så kan man koka ihop allt i en gryta på spisen istället för att värma på och koka ihop det i ugnen. Men jag tycket det är så smidigt och skönt att ha maten i ugnen, undan tiden så gör jag sallad och dukar. Dessutom är ugnsformar ofta finare än kastruller.
Här ser ni den goda osten jag använde. |
Jag åt sallad till kycklingen, medan de övriga även åt pasta. |
God helgmiddag! |