måndag 23 maj 2016

Vegetarisk pasta

På måndagar är det många som väljer att äta vegetariskt, tack vare "köttfri måndag/meatfree monday". Jag försöker äta vegetariskt lite då och då, men alldeles för sällan. Jag skulle gärna äta det flera gånger i veckan men är lite dålig på att variera maten när det gäller vegetariska maträtter. Men jag ska försöka skärpa mig!

Den här vegetariska pastan som jag gjorde i går blev riktigt god i sin enkelhet. Det enkla är det goda! Och krångligare än så här behöver inte vegetarisk matlagning vara.


Vegetarisk pasta

1 zucchini
1 bit vitkål
5 champinjoner
3 morötter
olivolja
salt, peppar

Skölj och dela zucchinin i mindre bitar.
Ansa och dela champinjonerna i mindre bitar.
Skölj och strimla vitkålen.
Skala och skiva morötterna i tunna skivor.
Stek alla grönsaker i omgångar i olivolja, salta och peppra.
Blanda till sista ihop allt, värm upp. 
Servera till tagliatelle och ev. thaichilisås.

Vill man äta lågkolhydrat-kost så struntar man så klart i pastan. Man kan själv välja hur man vill krydda den här rätten. Jag tycker det blir gott med thaichilisås, andra vill ha ketchup eller soja. Vad skulle du välja?


Vilken rivstart på veckan det blev. Efter min spontansemester förra veckan var det mycket att ta igen på jobbet i dag. Jag hann jobba undan en hel del men tyvärr inte allt så det lär bli lite småstressigt i morgon också. Men nästa vecka ser lugnare ut, så det finns hopp :)

Efter en veckas semester då jag inte tänkte på kosten speciellt mycket är det nu tillbaka till att äta lågkolhydratkost. Rivstart även där! Så nu ska jag ut och leta inspiration till goda maträtter utan kolhydrater. Har ni några tips?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar