Igår gjorde jag en saftig och god köttfärslimpa som jag fyllde med rökt skinka, mozarella och färsk spenat. Ni som läser samma kändisbloggar som jag känner nog igen var jag har fått inspirationen ifrån. Vi åt kokt potatis, brunsås och sallad till köttfärslimpan.
Fylld köttfärslimpa3/4 dl ströbröd
1 msk potatismjöl
2 dl mjölk
500 g köttfärs
2 små charlottenlökar, finhackad
1 mozzarella i bitar
ca 8 skivor rökt skinka i bitar
babyspenat, strimlad
flytande margarin
Blanda ihop ströbröd, potatismjöl och mjölk. Låt svälla i 5 min.
Tillsätt färs, salt , peppar och lök och blanda väl.
Ta fram gladpack och bred ut färsen ovanpå så att det blir en platta, ungefär som när man bakar kanelbullar.
Lägg mozzarella, skinka och babyspenat ovanpå.
Sen rullar du ihop färsen m.h.a. gladpacken till en limpa/rulle.
Ta bort gladpacken och lägg över "limprullen" i en smord ugnsäker form.
Ringla över flytande margarin och tilllaga i ugn i 200 grader i ca 45 minuter.
Låt köttfärslimpan vila lite innan du skär upp den och gör under tiden en
brunsås m.h.a. skyn, vatten, soja, buljongtärning, grädde och kryddor.
Om man inte har ägg-allergi i familjen kan man tillsätta 1 ägg till färsen, men vi använder aldrig ägg och det fungerar utmärkt ändå. Dessutom använder vi havremjölk, för att få den mjölkfri. Mozarellan la jag inte ända ut i ena kanten, så där blev köttfärslimpan helt mjölkfri.