torsdag 26 mars 2020

Sarah Bernhardt-bitar sockerfria

När man som jag har varit hemma i karantän i två veckor är det lätt att man äter lite för mycket och lite för onyttigt. I alla fall älskar jag att äta när jag har småtråkigt. Men jag har fortsatt att försöka undvika kolhydrater och dessa godbitar har varit räddningen. Tack vare dessa har jag klarat mig från att baka något som är proppat med vetemjöl och socker.

Sarah Bernhardt är min favorit på caféer, så gissa om jag blev eld o lågor när jag kom på att de borde gå att göra sockerfria. Glutenfria är de ju alltid. Dessutom är jag lite slö så istället för att stå och göra dem en o en gjorde jag en stor rektangel som jag sedan skar i småbitar.


Sarah Bernhardt-bitar sockerfria


Mandelbotten

1 äggvita
1 dl mandelmjöl
1 msk Ica sötströ

Chokladkräm

80 gram sockerfri mörk choklad
1 dl vispgrädde

Chokladöverdrag

60 gram sockerfri mörk choklad
lite kokosolja

Mandelbotten
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda alla ingredienserna.
Platta ut en ganska platt rektangel.
Grädda mitt i ugnen i 175 grader ca 12 minuter tills kakorna får färg.
Låt svalna och börja med chokladkrämen.

Chokladkräm
Koka upp grädden och ta bort den från värmen.
Tillsätt chokladbitar. Rör till all choklad smält.
Låt fyllningen stelna tills den blir fast.
Bred chokladkrämen över mandelbotten.
Ställ i kylskåpet så att de stelnar ytterligare.

Chokladöverdrag
Smält chokladen, tillsammans med kokosolja så spricker inte chokladen lika lätt.
Låt den svalna lite.
Bred chokladen över chokladkräm o botten, låt stelna i kyl.
Skär i rutor.


Jag skar mina rutor i ganska små bitar, för oftast vill jag bara ha en liten bit efter maten till en kopp te. Vill man nån gång har lite mer så kan man ta två bitar istället. Dessa kommer jag definitivt göra snart igen, kanske redan i helgen.

Blandat ihop mandelmjöl, sötströ och äggvita.
Gräddad mandelbotten
Den goda chokladkrämen på mandelbotten.
Färdiga rutor, klara att njutas av.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar