Så enkelt att tillaga o variera och det mesta blir så himla gott. Nu senast testade jag den nya smaken på färskost, parmesan. Eftersom jag hade basilika hemma blandade jag i lite färsk basilika i osten innan jag fyllde laxen med oströran. Supergott tillsammans med ugnsstekt broccoli och en enkel sallad.
Ugnslax med parmesan-färskost
4 portionsbitar laxfilé
100 g färskost med parmesansmak
1 msk färsk basilika, hackad
salt, peppar
Smörj en ugnsform, salta o peppra laxen och lägg i formen.
Blanda ihop ost och basilika.
Skär ett snitt längs med laxen och fyll med oströran.
Tillaga 200 grader i ca 15-20 minuter.
Jag använde bara 3 bitar lax och då blev det kvar lite av oströran så den blandade jag ihop med lite crème fraîche, mer basilika, riven parmesanost och salt o peppar och serverade kall till laxen. Men jag tyckte inte det behövdes nån mer sås egentligen, utan att det räcker med oströran i/på laxen.
Enkelt o gott |
Goda tillbehör |
Favorit-tallrik |
Det var den här osten jag använde. |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar