fredag 4 januari 2019

Vitchokladmousse med passionsfrukt

Då är årets första arbetsvecka avklarad! Väldigt skönt att det bara var 2 dagar 😀

Eftersom det är fredag tänkte jag att det passar att ge er receptet på en supergod efterrätt. De enkla dumleflarnen som jag tipsade om passar perfekt till den här efterrätten som vi åt på nyårsafton. Så gott med nå krispigt till den lena moussen. Det enda krispiga förutom flarnen är passionsfruktskärnorna, men de var så få så dem missade man nästan.


Vitchokladmousse med passionsfrukt

150 g vit choklad
1 ägg
1 msk citronjuice
skal från 0,5 citron
2-3 passionsfrukter
3 dl vispgrädde
2 tsk vaniljsocker

Hacka chokladen grovt och smält i vattenbad eller i mikron.
Ställ åt sidan och låt svalna lite så den blir ljummen.
Vispa upp ägget med citronjuice, citronskal och passionsfrukt med en gaffel så att det är välblandat.
Vispa grädden med vaniljsockret i en annan bunke, grädden ska vara fluffig men ganska lös.
Vispa ner den smälta chokladen i det uppvispade ägget.
Rör ner den vispade grädden lite i taget, rör till en jämn och fin mousse.
Häll upp moussen i glas eller burkar och ställ i kylen minst en timme.
Dekorera med färska bär och något krispigt och ev. mer passionsfrukt


Jag garnerade inte med någon mer passionsfrukt och det hade därför behövts en till frukt i själva moussen, för jag tycker att det blev lite för lite passionsfruktsmak.

Receptet hittade jag hos Fredriks Fika - vilken receptbank på godsaker.


Nu håller jag precis på med fredagsmiddagen som blir två fläskfilégrytor. Det blir lätt så när man har svårt att bestämma sig för vad man är sugen på. Men eftersom jag tillagar dem i ugn så är det nästan lika smidigt som om det bara var en gryta. Till dem serverar jag ugnsrostad potatis, stekt vitkål och sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar