onsdag 15 november 2017

Bruschetta med kronärtskockskräm och lufttorkad skinka

Alltså detta måste ni prova redan till helgen! 
Åh det är så himla gott och jag skulle kunna äta hur många som helst. Krispig brödbit, underbar och lite syrlig kronärtskockskräm och en god salt skinka. Ni hör ju, så mycket gott i en o samma tugga.


Bruschetta med kronärtskockskräm och lufttorkad skinka

snedskurna baguetteskivor
0,5 dl olivolja
kronärtskockskräm (se nedan)
8 skivor lufttorkad skinka

Pensla lite olivolja på brödskivorna.
Grilla dem i övre delen av ugnen i 250°C eller rosta dem gyllenbruna i en stekpanna.
Toppa med en klick kronärtskockskräm och lufttorkad skinka.

Kronärtskockskräm

1 burk kronärtskockshjärtan, avrunna och väl sköljda
0,5 kruka oregano
2-3 msk olivolja
lite färskpressad citron
flingsalt
nymalen svartpeppar

Mixa kronärtskockshjärtan och oregano med en stavmixer.
Mixa och tillsätt lite försiktigt olivoljan. Kör till en jämn kräm.
Krydda med citron, salt och peppar.

Jag blir så sugen att göra det här igen redan till helgen för det är verkligen såå gott. Vill man minimera kolhydraterna så struntar man i baguetterna och lägger lite kronärtskockskräm på en skinkskiva och rullar ihop istället.

Ugnsrostade brödskivor redo att toppas med godsaker.
I morse precis när Ida skulle gå i väg till skolan kollade jag termometern - minus 10! Jag hade helt missat att det var så kallt så det blev lite bråttom att hitta täckbyxor o täckjacka till henne. Tur att förrådet är städat och att vi har ordning på vinterkläderna, annars hade det blivit en småkylig morgonpromenad till skolan för henne.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar