måndag 18 augusti 2014

En dag värd att fira

I dag är det vår 10-åriga förlovningsdag och 6-åriga bröllopsdag, men eftersom Leif jobbar på annan ort firade vi det redan igår. Skulle vara lite konstigt att fira utan min man :)

Kul och mysigt att duka lite extra fint, äta och dricka lite extra gott och sitta vid bordet lite extra länge. Vi tar varje tillfälle vi kan för att få fira lite extra, så vem vet, jag och barnen firar kanske lite i dag också på den riktiga dagen.


Vi började med en Toast Skagen med handskalade räkor (förstås) och till det drack vi mousserande vin. Älskar småflaskor som gör det möjligt att öppna en flaska trots att man bara vill ha lite till en förrätt, för sen till varmrätten drack vi ett rödvin istället.

Isak som inte tycker om skagenröra fick en toast med skinka istället och var mer än nöjd med det. Vilken skulle ni ha valt?


Till varmrätt blev det grillad karré och majskolvar som vi åt tillsammans med potatishjärtan och sallad. Potatisformarna, det blev några stjärnor och andra formar också eftersom jag inte hade tillräckligt många hjärtan, var en god överraskning. Krämiga och goda, som jag definitivt kommer göra fler gånger (recept kommer).


Jag hade inte förberett nån efterrätt och hade faktiskt tänkt strunta i det men då blev det högljudda protester från barnen som tyckte att det var självklart att vi skulle ha en trerätters-middag. Vilken tur då att vi hade banankakor med choklad i frysen. Jag tog upp några rutor och använde en pepparkaksform för att ta ut hjärtan (dagen till ära) och simsalalbim så hade jag fixat en efterrätt. Eftersom sex år som gifta innebär att vi firar sockerbröllop var det kanske inte mer än rätt att vi avslutade middagen med socker.

2 kommentarer:

  1. Stort grattis och fortsatt lycka till med kärleken!! Låter som en förträfflig firarmeny.

    SvaraRadera