Vill ni variera era tacofredagar kommer här ett kanon-alternativ. Det här receptet finns sen tidigare på bloggen men det är väl värt att upprepa. Mina barn älskar djungelkyckling och som tillbehör serverar vi olika frukt och grönsaker i småskålar på sidan om, precis som man gör till taco.
Djungelkyckling
kycklingfiléer, ca 500 g
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 tsk curry
4 dl matlagningsgrädde
1,5 msk kycklingfond
Skär kycklingen i strimlor.
Bryn kycklingen i en stekpanna. Krydda med salt, peppar och curry.
Rör i grädde och fond.
Låt allt koka ihop några minuter.
Servera till ris, grönsaker och frukt.
Den här gången döljer sig mango, banan, gurka, tomat, majs och paprika i skålarna |
Det här är en riktigt enkel kycklinggryta med få ingredienser som man ofta har hemma. Sen kan man variera den i det oändliga med vad man serverar till. Mango och banan har vi nog alltid för det är så gott till curry, men i övrigt är det lite olika från gång till gång.
Barnen åt djungelkycklingen till ris medan jag valde Frebacos Kamutvete, som är lite mer smakrikt och har lite mer tuggmotstånd än ris.
Tips på tillbehör
mango
banan
gurka
tomat
sallad
mandarinklyftor
avokado
paprika
kokos
bönor
Detta ska jag göra till hösten. Nu ute i stugan är det grillning som gäller nästan alla dagar i veckan.
SvaraRaderaHär är det också mycket grillning än ett tag (i alla fall på helgerna när Leif är hemma). Det gäller att passa på innan snön och kylan kommer som gör grillningen mycket krångligare.
Radera