onsdag 19 mars 2014

Hawaii-gratäng

Onsdagkväll!
Men det känns som torsdagkväll eftersom Leif kom hem redan i dag. Nu slapp gick jag miste om att skjutsa Isak till hockeyträningen och istället måste jag sitta hemma i myskläder. Stackars mig!


Till middag åt vi en gammal klassiker som är ett av mina mest besökta recept - Kassler- och ananasgratäng (klicka på namnet med annan färg för att komma till receptet) med ris.

Mina barn älskar pizzan Hawaii så jag funderade ett tag på att kalla den här maträtten för Hawaii-gratäng. Ibland döper jag om maträtter för att få barnen mer intresserade, men det här åt de med god aptit så den behöver inte döpas om. När Isak var liten kallade jag ofta olika grönsakssoppor efter Turtles-figurerna….och Isak åt med väldigt god aptit. Tyvärr är han inte lika lättlurad nå mer.


Den här rätten går väldigt fort att slänga ihop när alla kommer hem trötta och hungriga efter jobbet. Medan gratängen blir klar i ugnen kokar man ris på spisen, så blir de klara samtidigt efter ca 20 minuter. Kan det blir bättre?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar