Lchf-limpa
1 dl torrostade solroskärnor
0,5 dl sesamfrön
3 msk kruskakli
3 msk linfrökross
2 tsk fiberhusk
0,5 tsk salt
1 tsk bakpulver
1 dl riven lagrad ost
4 ägg
Börja med att mala solroskärnor och sesamfrön så att det blir som ett "mjöl".
Blanda ihop med alla torra ingredienser.
Vispa äggen med elvisp så att det blir riktigt luftigt.
Blanda ner de torra ingredienserna och osten, låt stå 10-15 minuter.
Smöra en liten avlång form, "bröa" sedan med t.ex. sesamfrön.
Häll ner smeten i formen, toppa ev. med solroskärnor eller annan favorit. och grädda i cirka 25 minuter i 200 grader.
Låt svalna på galler.
Ååh jag fick äta limpa till frukost precis som jag önskade i går kväll. Limpan blev inte så hög som jag hade trott men den blev riktigt bra. Bra konsistens med god smak. Jag "bröade" formen med sesamfrön men jag satte inga extra frön uppepå.
Rostade solroskärnor och sesamfrön som jag malde lite grovt.
Äggen är vispade länge och de torra ingredienserna nersatta.
Nu är det dags att röra till en bra smet.
Nyuttagna ur ugnen.
Det är alltså undersidan med alla sesamfrön
man ser på den nedre stora limpan.
Nu ska jag fortsätta städa både inne och ute, sen ska jag åka och köpa blommor. Alltid bra att motivera sig lite inför städningen, men dessutom är det en speciell dag idag. Hoppas ni har en bra dag så hörs vi lite senare.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar