onsdag 10 februari 2010

Blåbärsmuffins med havreströssel

Ikväll har Isak varit på hockeyträning och de hade finbesök på träningen av Luleå hockeys tränare och 3 A-lagsspelare. När det bara var vi tjejer hemma till middagen gjorde jag en av våra favoriter som Isak är allergisk mot, Skinka-, broccoli- och pastagratäng. Oj vad vi åt, den blev så krämig och god. I lördags bakade jag blåbärsmuffins, var ju tvungen att ha nå gott att fira att Melodifestivalen-månaden är i gång.

Blåbärsmuffins med havreströssel 12 st
2 st ägg
1.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
100 g smör
2 dl mjölk
1 st citron, skalet
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
Fyllning:
1,5-2 dl frysta blåbär
Strössel:
75 g kallt smör
2 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1 dl strösocker

Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst.
Rör ner smält smör, mjölk och rivet citronskal.
Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten.
Placera ut pappersformar i en muffinsplåt (så håller de formen!).
Fyll formarna till 2/3 med smet. Strö över ca 1 msk blåbär på varje muffins. Tryck till lite lätt så att de åker ner i smeten en aning.
Strössel:
Tärna smöret och nyp ihop med havregryn, vetemjöl och strösocker i en bunke.
Strö lite smuldeg på toppen av varje muffins.
Grädda i cirka 20 minuter, 175 C.

Väldigt goda och smakrika muffins. Jag brukar tycka att muffins har en tendens att bli lite torra men till de här tog jag rejält med blåbär och de blev jättegoda.

2 kommentarer:

  1. De var jätte-smarriga. Kommer nog göra en ny omgång snart för den första tog fort slut.

    SvaraRadera