söndag 21 augusti 2016

Räkkrustader

Jag verkligen älskar krustader och de är lika goda varma som kalla. Den här gången använde jag dem som ett kallt tilltugg. Och den här lilla varianten innehåller bara 1g kolhydrater per krustad. Perfekt till fest!


Räkkrustader

Krustader
Fyllning
2 dl crème fraiche
2 tsk italiensk salladskrydda
2 tsk dill
Garnering
handskalade räkor
gurkbitar

Blanda ihop crème fraîche, italiensk salladskrydda och dill.
Klicka lite fyllning i varje krustad.
Garnera med räkor och gurka.

Den här fyllning passar perfekt till räkor, så istället för att äta så många krustader blandade jag lite fyllning och räkor på tallriken och åt till sallad. Supergott även det! Fyllningen smakar lite som chips-dippen Dill & Gräslök, ni vet pulvret man köper och blandar med gräddfil.

Hatkärlek

Hittade en sån bra bild på internet när jag slösurfade igårkväll. 
Precis så här är det för mig!


Jag älskar söndagar för det är oftast en lugn dag utan måsten istället slöar vi på hemma, städar lite, umgås och laddar batterierna inför en ny arbetsvecka.

Men samtidigt hatar jag söndagar, fast tack o lov har min söndagsångest blivit bättre de senaste åren. Men söndagskvällar är verkligen ingen favorit då ska väskor packas, logistik och planering för kommande vecka planeras, kläder plockas fram och man måste gå och lägga sig i tid trots att man inte känner sig så trött.

lördag 20 augusti 2016

Pesto-omelett

Nu har jag äntligen tid med lite vila o återhämtning efter en dag på språng. Så nu tänker jag inte resa mig upp från soffan nå mer - förutom för att gå till köket för att fixa te :) Ni har väl inte missat att Sverige har tagit ett till OS-guld - den här gången i Mountainbike. Kul för en så'n okänd sport och sportutövare som nu får lite välförtjänt uppmärksamhet.

Ugnsomelett är ett sånt bra tillbehör när man vill undvika kolhydrater, gott o mättande, och till gårdagens småplock smaksatte jag den med god pesto.


Pesto-omelett

5 ägg
4 dl grädde
3 msk pesto
salt, peppar
3 dl riven smakrik ost

Vispa ihop alla ingredienserna förutom osten.
Lägg osten i en smord pajform häll sedan äggblandningen över. 
Grädda i 225 grader ca 25-30 minuter.
Låt pajen vila några minuter innan ni äter av den.

Pesto är en favoritkrydda och passar perfekt även i omeletter. Jag använder alltid Icas röda pesto, dels för att den är underbart god och dels för att den är helt nötfri.

Silverlördag

Så surt slut på fotbollen igår, det hade lika gärna kunnat bli guld. Men silver är ju sjukt bra det också. Vem trodde på medalj inför turneringen? Eftersom jag är i Stockholm i morgon tänker jag se till att vara i Kungsträdgården och fira OS-medaljörerna ordentligt, det är de alla värda.

Grattis till silvret!

Trots att jag bara har jobbat tre dagar den här veckan känns det riktigt bra med lördag och långfrukost i lugn o ro. Fast den blir inte lika lugn o lång som jag hade velat för alldeles strax ska jag i väg på Musikens Makt, ett gratis-evenemang i Luleå som alltid går av stapeln sista helgen före skolstarten. Vi i Astma- och Allergiföreningen står där och säljer "fika för alla" där allt fika är mjölk-, ägg- och nötfritt och många av sorterna är dessutom glutenfria.

Tack o lov ska jag bara jobba fyra timmar, men egentligen är det fyra timmar för mycket för den här helgen är alldeles för kort redan innan detta ideella arbete.

Det är svårt att få folk att ställa upp på ideellt arbete och jag måste också börja fundera hur mycket tid jag egentligen har. Jag är less på att alltid gnälla över stress och hur trött jag är så jag måste välja bort något. Heltidsjobb, bloggjobb och familj med tre barn och en man som jobbar på annan ort räcker gott o väl för ett dygn har bara 24 timmar hur gärna man än vill att det ska vara mer.

Ha en bra lördag så hörs vi ikväll med något gott recept!

fredag 19 augusti 2016

Fredagsmys à la lchf

Det var länge se'n jag var så mätt som jag är nu. Jag ligger i soffan och försöker sträcka ut magen för att kunna andas. Vi hade så mycket gott på dagens fredagsmys-bord så jag kunde inte sluta äta och se'n "lite" efterrätt på det också. Så jag får skylla mig själv :)


Fredagsmys à la lchf

gravad lax
räkor
gravlaxbakelser på paprika
gravlaxbakelser på gurka
krustader med räkor o crème fraiche-röra
pepparrotsoströra
crème fraiche-röra kryddad med italiensk salladskrydda
pestoomelett 
sallad
kycklingspett
(tacochips o salsa till Isak, inte speciellt lchf-vänligt)

den här gången hade vi 90procentig choklad och den var så god.

Dukade upp på vårt nya bord i vardagsrummet.
Vilken tur att det finns rester till morgondagens lunch. Jag ska försöka att inte äta lika mycket då :)
Nu är det mindre än en halvtimme kvar till matchen vi har väntat på i några da'r - OS-finalen i fotboll mellan Sverige och Tyskland. Heja Sverige! Visst sitter ni bänkade! Jag hoppas på en spännande match med ett perfekt slut. Blir matchen för långtråkig lär jag somna i soffan, för minimalt med sömn och proppmätt är ingen bra kombination för att känna sig pigg.

Man får lida i efterhand

Att jag steg upp klockan fyra igår morse påverkade mig nästan ingenting, jag var hyfsat pigg hela da'n på jobbet och jag höll mig vaken hela kvällen. Kanske var jag vaken lite väl länge för i morse DÅ var jag trött. Förstod knappt var det var som lät när klockan ringde och ögonen värkte så jag kunde inte öppna dem. Och självklart kommer då huvudvärken också. I hate it!


Det blir en kort dag på jobbet och se'n en tupplur i soffan innan middagen för ikväll måste man ju vara vaken och se den spännande OS-finalen i fotboll. Heja Sverige!

Trots att jag är trött och hela helgen är fullbokad så det finns ingen tid för vila och återhämtning så kan inget ta ifrån mig känslan av att det är f.r.e.d.a.g idag. Den känslan gör mig lite piggare!

torsdag 18 augusti 2016

Bröllopsmiddag

Dagens bröllopsdag firades utan maken, som åkte på en weekend-resa till Jämtland i morse tillsammans med Ida. Men jag firade med mina två stora barn och det känns ju så klart också riktigt bra. För man kan ju inte strunta i att fira bara för att en av två är borta, ha ha. Dagen till ära slapp jag till och med att laga maten själv. Tack Olivia!

Jag bjöds på en god kycklingwok med broccoli, blomkål, paprika, zucchini, purjolök och kyckling så klart, kryddad med thaichilisås och soja. Så himla gott så jag kunde knappt sluta äta. Men när jag insåg att morgondagens lunchlåda höll på att försvinna redan till dagens middag la jag bort besticken.

God wok i fin skål
Kom å ät, maten är klar!
Mums!

Nu ska vi sätta oss o fundera ut morgondagens mysmiddag. Det är ju fredag! Det lutar åt att det blir småplock à la lchf, med mycket räkor och gravad lax. Småplock är perfekt när man vill sitta länge o äta o prata och det vill jag i morgon. Perfekt uppladdning inför OS-finalen i fotboll som sänds senare under kvällen.