fredag 16 mars 2012

Långa tulpaner

God morgon fredag! Snart helg igen, såå underbart. Det bästa med helgerna är att få ta det lugnt på morgonen utan tider att passa. Eller hur?

Hur gör ni för att få tulpanerna att stå fint i vas länge? De växer ju och blir sååå långa....och smala utan att vara utblommade. Nu tog jag min högsta vas, den som jag använder till apelsiner. Kommer ni ihåg? Nu växer inte tulpanerna över kanten i alla fall och "ramlar" ner.

Ser ni all snö vi har kvar?

Nu ska jag gå i väg till jobbet i strålande sol och tre plusgrader. Verkar bli en underbar dag!

torsdag 15 mars 2012

Röd pestokyckling

Nu är Olivia på dans, Leif på jobb och Isak och Ida tittar på tv så jag passar på att sitta vid datorn ett tag. Idag slutade jag äntligen lite tidigare, känns som att det var jättelänge sedan jag kom hem före fem. Det var välbehövligt att sluta tidigare för kylskåpet var tomt och tvättstugan full. Nu jobbar jag på att det ska bli tvärtom. Jag har även hunnit laga en god middag med kyckling och pasta. Tror att jag ska unna mig att bara sitta i soffan ikväll.

Röd pestokyckling
1 kg kycklingfilé
1 paprika
1 bit purjolök
5 soltorkade tomater
2 dl crème fraiche
2 dl grädde
drygt 0,5 dl röd pesto

Strimla purjolöken och paprikan. Stek så att det blir mjukt. Lägg i botten på en ugnsform.
Dela filéerna i 2-3 bitar. Bryn dem så att de får färg. Salta och peppra lite. Lägg över i ungsformen.
Skär tomaterna i mindre bitar. Strö över kycklingen.
Blanda ihop crème fraiche, grädde och pesto. Häll det i formen.
Ställ in i 200 grader i 20-30 minuter.
Servera till pasta, ris eller klyftpotatis.

Mmm det här var verkligen i min smak. Jag hade velat strö över svarta oliver när jag tog ut kycklingen ur ugnen men tyvärr hade vi inga oliver hemma. Måste vara första gången vi är utan oliver, ser alltid till att ha några burkar oliver i matkällaren eftersom det är både min och Idas favorit.

Jag använder Icas röda pesto som inte innehåller några nötter.


Nu ska jag gå och leta i frysen om jag hittar nå gott som jag kan tillaga till middag imorgon. Jag blev bjuden på ett Amarone-vin av Leifs kusin och fru i Jämtland och det var så himla gott. Nu hade jag sån tur att jag fick en flaska av det vinet av Leif så imorgon ska jag njuta. Hoppas det smakar lika gott imorgon som det gjorde i fjällen efter en dag i skidbacken. Stämningen påverkar ju helt klart smakupplevelsen, men jag hoppas vi får en bra stämning imorgon kväll då vinet kommer drickas framför tv:n till hockeyn.

onsdag 14 mars 2012

Ginsana Tabs för att bli pigg

Förra veckan var jag så trött på kvällarna så jag orkade inte mycket mer än att sitta i tv-soffan. Dessutom gick jag och la mig tidigt nästan varje kväll, men jag blev inte piggare av det.

Jag fick tipset att äta Ginsana Tabs. Varför inte, tänkte jag! Igår tog jag en kola/tablett vid lunch och en innan jag gick hem från jobbet. Och vet ni vad? Jag var så pigg i går kväll så jag orkade städa, trots att det är det tråkigaste jag vet. Sen när jag väl gick och la mig kunde jag inte somna. Jag som nästan aldrig har problem att somna, det händer kanske en gång per år. Var det dessa kolor med Ginseng som gjorde mig pigg eller var det något annat? De var riktigt goda också, som godis-kolor med apelsinsmak. De går att köpa på hälsokostaffärer och på ICA.

Ginsana Tabs är goda, tuggbara kolor med ginseng som bidrar till att bibehålla fysisk prestationsförmåga, energi och vitalitet. Varje kola innehåller 50 mg ginsengextrakt och varje förpackning innehåller 30 kolor. Ginsana Tabs har en god smak av apelsin som kommer från naturlig apelsinolja. Kolorna är sötade med vanligt socker och glukossirap.

tisdag 13 mars 2012

Nu kan ni kommentera igen

Det har varit problem att kunna kommentera mina inlägg, framför allt för de som inte har en Blogger-användare. Förhoppningsvis är detta åtgärdat nu. Så nu är det fritt fram att kommentera igen ;) Om ni vill kommentera och det inte fungerar så blir jag glad om ni skickar ett mail till mat-ro@hotmail.se så att jag har möjlighet att försöka rätta till felet.

En snygg bild som man aldrig kan få för mycket av!

måndag 12 mars 2012

Smörgåstårta och hockey

Självklart var det en smörgåstårta jag pysslade med igår. Den ska vi njuta av till hockeyn som vi idag får se på tv eftersom det är bortamatch i Stockholm.


Jag använde samma fyllning som i somras när jag gjorde smörgåstårta till mitt kalas, men jag halverade receptet.


Garneringen blir ju olika varje gång man gör en smörgåstårta fast jag använder mig alltid av mycket frukt och grönsaker för att kompensera den mastiga fyllningen. Idag såg garneringen ut så här av en speciell anledning.

söndag 11 mars 2012

Söndag och snart måndag

Oj vad fort den här helgen gick. Jag hann nästan ingenting av det jag ville hinna. Att jag var tvungen att jobba sent i fredags gjorde nog sitt till att helgen kändes extra kort. Sen hade jag nog för många planer också. Men nu är vi redo för en ny vecka som jag tror blir lugnare, på jobbet i alla fall. Jag börjar arbetsveckan på bästa sätt - med massage på arbetstid. Nu börjar Så ska det låta så nu ska jag rusa till tv:n. Ha en bra kväll så hörs vi imorgon.

Vad tror ni jag har roat mig med ikväll och varför?

Knäckflarn med vaniljfyllning

Oj vad lördagen gick snabbt! Jag bakade lite på förmiddagen och sen var det plötsligt dags att gå till hockeyn. Efter hockeyn var det vi föräldrar i Isaks hockeylag som skulle städa läktarna och det tog sin lilla stund. När jag väl kom hem efter att ha hämtat Ida så var klockan över sju, så då slängde jag ihop lite middag och sen var det dags att bänka sig för Melodifestivalen. Vann rätt låt?
Knäckflarn med vaniljfyllning
Knäckflarn
150 g margarin
2 dl havregryn
2 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 dl socker
0,5 dl ljus sirap
0,5 dl grädde
Fyllning
1 paket vaniljvisp

Smält margarinet.
Blanda bakpulver med mjöl, tillsätt resten av ingredienserna, blanda med margarinet.
Lägg ut små klickar på plåt, ca 80 st. Tänk på att de flyter ut så lägg dem inte för tätt.
Grädda i 200 grader i 5 minuter. Låt svalna.
Vispa vaniljvisp ganska hårt. Lägg vaniljvispen mellan kakorna och frys dem.
Servera direkt från frysen.

Små klickar redo att gräddas.

Tänk på att göra riktigt små klickar för annars blir det alldeles för stora kakor. Jag började med att göra ganska små klickar men insåg snabbt att de var för stora så jag halverade alla. Om man låter smeten stå ett tag, så margarinet inte är så jättevarmt och rinnigt, blir den enklare att hantera.

Färdiggräddade knäckflarn.

När man åt kakorna direkt från frysen smakar vaniljvispen som vaniljglass - riktigt gott. Det är alltid svårt att veta hur mycket fyllning man ska ha för man vill ju att det ska smaka av fyllningen men samtidigt kan man inte ta för mycket för då är det risk att fyllningen rinner ut när man tar första tuggan.


Eftersom det blev så stressigt igår efter bakningen för att hinna till hockeyn så har jag kvar en del disk i dag. Det är väl lika bra ta tag i den nu, så kanske vi tar oss ut i det fina vädret idag. Något vi inte gjorde i går.