Det är så himla gott att blanda ihop allt i pannan istället för att servera pasta och sås bredvid varandra. Det blir så krämigt och gott och helt ljuvligt. Favoritmat!
Smaksatta ostar är ett enkelt sätt att få en krämig och smakrik rätt utan kryddor, ett perfekt knep att ta till när man är lite osäker på kryddningen.
Kycklingpasta
5 hg pasta
ca 8 hg kyckling (filé eller lårfilé)
100 g färskost med rucolapesto-smak
0,5 dl crème fraiche
1 ask körsbärstomater, halverade
2 bollar mozarella, i bitar
1 tsk torkad basilika
basilikablad
salt, peppar
pastavatten
Koka pastan efter förpackningens anvisningar, men korta ner koktiden ca 1 min.
Spara lite pastavatten när pastan kokat klart.
Stek kycklingen i bitar, salta o peppra.
Tillsätt färskosten, crème fraiche och ca 1 dl pastavatten, låt det koka ihop någon minut.
Rör ner pastan och blanda runt ordentligt (låt plattan vara på så att det fortsätter koka ihop).
Rör ner tomathalvorna, mozzarellabitarna och färsk och torkad basilika.
Rör ev. ner mer pastavatten om det behövs
Smaka av med salt o peppar.
Servera med parmesan.